PrivatFöretag
Framtiden har solsken i blick!

Framtiden har solsken i blick!

zickzack_icon
zickzack_icon
artik_2_2
artik_2_3
zickzack_icon
zickzack_icon

artik_2_2_big

Framtiden har solsken i blick!

Visste du att på två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som hela världens befolkning använder under ett år? Det innebär i stort sett oändlig tillgång till en lika strålande som förnybar energikälla.

Ingen har knappast missat den pågående diskussionen om klimatförändringarna. Och ett naturligt sätt att minska sin miljöpåverkan är att endast använda sig av förnybar el, till exempel från solen.

Antingen kan du satsa på egen solenergi med solcellspaneler eller så köper du klimatsmart solel från Telinet. Tack vare att du redan är kund hos oss kan vi även erbjuda dig att njuta av ren energi enbart från solen. Det innebär att du köper 100 % solel från oss med ett påslag av endast 1,5 öre/kWh – ett av marknadens lägsta pris för motsvarande produkt (ord. pris 4 öre/kWh). Det finns många gröna, sköna skäl till att välja 100 % solkraft från Telinet. Perfekt för dig som vill ha solel, men som inte lockas av att installera egna solceller.

Tillhör du dem som har möjlighet att installera egna solceller är det en investering som både plånboken och planeten blir glad av. Hur mycket el just du har möjlighet att producera beror på storlek på dina solpaneler och var i landet du bor. Men räkna med en ungefärlig besparing på 6500 kr per år, med en initial investering på cirka 80 000 kronor*

*Beräkningen är gjord på en villa norra Stockholm. Takyta 30 m2 i söderläge. Installationskostnaden på cirka 80 000 kronor är inklusive solcellsstöd.

artik_2_2_big

Sol – ett sällsamt sätt att producera fossilfri el

Solcellen har en förmåga att avge elektrisk ström när den utsätts för ljus, och när solens strålar träffar solcellerna uppstår elektrisk spänning. Vill du veta exakt hur det fungerar hittar du en mer detaljerad förklaring här.

Tillbaka till toppen


artik_2_2_big

Just nu – hett erbjudande på ditt solöverskott!

Nu kan du som har egna solpaneler få bra betalt för varje överskottstimme du producerar. Ett exempel: din anläggning producerar 45 kWh klockan 12.00 – 13.00, men under samma tid förbrukar du bara 40 kWh. Då köper vi överskottet på 5 kWh för det spotpris (+ 2 öre) som gällde under just den timmen.

Varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice eller klicka här om du vill veta mer om vårt erbjudande!

Tillbaka till toppen

zickzack_icon
zickzack_icon