PrivatFöretag
Drönarattacker, Brexit och handelskrig påverkar elpriset.

Drönarattacker, Brexit och handelskrig påverkar elpriset.

zickzack_icon
zickzack_icon
artik_2_2
artik_2_3
zickzack_icon
zickzack_icon

artik_2_2_big

Drönarattacker, Brexit och handelskrig påverkar elpriset.

Året började med relativt höga elpriser, men sedan föll priserna kraftigt under första halvåret. Därefter kravlade elpriset sig stegvis uppåt, bland annat på grund av en torr julimånad. Men tack vare ökad nederbörd under augusti är priserna på väg neråt igen, dock kommer elpriset att röra sig uppåt igen under slutfasen av året. Även om det är långtifrån förra årets höga nivåer.

Det är många faktorer som påverkar elpriset. Vädret är givetvis en viktig anledning, men även saker som sker i vår omvärld kan vara avgörande om priserna stiger eller faller. Två exempel är konsekvenserna av Storbritanniens kommande Brexit i höst och det pågående handelskriget mellan USA och Kina. Osäkerhet i världen får även konsekvenser på elmarknaden. Det är där vi köper vår el, och elmarknaden fungerar ungefär som den vanliga börsen. Oväntade händelser och osäkra prognoser leder ofta till ökade priser, helt enkelt.

Tillgången och priset på kol, olja och naturgas är ytterligare en viktig faktor. Blir det brist höjs elpriset som en naturlig följd. Ett aktuellt bevis är att oljepriset gjorde en rekordstort hopp uppåt efter drönarattackerna på de saudiarabiska oljeanläggningarna den 14 september, då 5 procent av det globala utbudet av olja förstördes. Och detta spelar stor roll även för oss på Telinet – trots att vi bara erbjuder el från förnybara källor. Anledningen är att dessa ”konkurrerande” energislag påverkar elpriserna på världsmarknaden.


artik_2_2_big

Nöjda kunder är allt.

Vi på Telinet går till jobbet varje dag för att göra vårt yttersta för dig som är kund hos oss. Vi har också fått ett kvitto på att våra ansträngningar har gett resultat. Dagligen får vi positiv feedback från våra kunder, vilket vi är mycket glada för, såklart. Dessutom har vi fått fina betyg och goda omdömen hos Trustpilot och Reco. Tack för det, och vi lovar att fortsätta kampen för dig som valt el från solen, vinden och vattnet hos oss på Telinet.

Tillbaka till toppen


artik_2_2_big

Välkommen att höra av dig!

Sist men inte minst: vi vill alltid ge dig så låga priser som möjligt på förnybar el. Inte bara idag utan även imorgon. Alltid billigt. Alltid grönt. Du vet väl att du även kan välja 100 % sol från Telinet? Solkraft ger bättre energi, helt enkelt!

Har du frågor och funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice. Vi har öppet 08.00-18.00 måndag till torsdag, och på fredagar 09.00-16.00. Du når oss på 0771 – 456 150. Du kan även chatta med oss på telinet.se.

Tillbaka till toppen

zickzack_icon
zickzack_icon